🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed
Vanaf heden biedt huisartsenpraktijk de Waterkant rijbewijs keuringen aan.

Als patiënt, maar ook als passant (niet ingeschreven in onze praktijk) kunt u na afspraak bij ons terecht voor een keuring. Helaas kunt u bij ons niet gekeurd worden voor een groot/vrachtwagen rijbewijs, wij keuren mensen vanaf 75 jaar en ouder.

Om een afspraak te maken voor een rijbewijs keuring, kunt u ons mailen of bellen. Het portaal dat beschikbaar is voor onze patienten, is niet geschikt voor het maken van een afspraak voor een rijbewijskeuring!

Voorbereiding:

  • Van te voren vult u de gezondheidsverklaring in en stuurt u het op naar het CBR. Hierna ontvangt u van het CBR het keuringsverslag en eventuele hulpformulieren.

  • Het keuringsverslag kunnen we digitaal versturen met de ook zgn. ZD codes. Zo gaat de verwerking van online ingevulde gezondheidsverklaringen een stuk sneller en is er minder kans op fouten.

  • Indien u bij ons geen patient bent, dient u bij uw eigen huisarts een uitdraai op te vragen van uw dossier, dit kan ook een zogeheten "visite-uitdraai" zijn. Hierop moet uw medicatie, laatste bloedonderzoek indien beschikbaar en uw relevante medische voorgeschiedenis staan.

De rijbewijskeuring kost 50 euro en duurt ongeveer 20 minuten. U kunt in principe dezelfde week nog bij ons terecht.

Wat neemt u mee naar de rijbewijskeuring?

  • De verwijsbrief van het CBR, het keuringsverslag en eventuele hulpformulieren die moeten worden ingevuld.

  • Eventuele bril/contactlenzen (neem van contactlenzen ook de sterkte mee)

  • Uw rijbewijs of Identiteitsbewijs

  • Potje verse urine (urinepotjes zijn verkrijgbaar in onze praktijk)

Na de medische keuring zal het CBR besluit nemen over het al dan niet verlengen van uw rijbewijs.